Diverse gezondheidsblogs


Wat is een gezond leefklimaat in huis?

Het is algemeen bekend dat u van bacteriën en virussen ziek kunt worden. Bacteriën en virussen zweven overal rond, ook in uw huis. Niet iedereen is ervan bewust dat u ook ziek kunt worden van een ongezond leefklimaat in huis.Wat zijn ketonen?

Ketonen zijn stoffen welke vrijkomen wanneer uw lichaam vetreserves gaat verbranden. Deze stoffen komen vrij door insulinetekort.

 

Uw lichaamscellen kunnen hierdoor geen glucose meer omzetten in brandstof en gaan op zoek naar een andere energiebron, in dit geval ketonen.

 

Wanneer er teveel ketonen in uw bloed aanwezig zijn, kan dit zorgen voor verzuring van uw bloed.Wat is bloeddruk?

Het regelmatig meten van uw bloeddruk is verstandig. Maar waaruit bestaat uw bloeddruk, hoe belangrijk is uw bloeddruk en hoe kunt u dit zelfstandig meten?Saturatie meten

Saturatie is de hoeveelheid zuurstof in uw bloed. Hoe kunt u deze saturatiewaarde meten, en wat is saturatie nou precies?Waarom saturatie meten?

Vooral in deze Coronatijd is het erg belangrijk om het zuurstofgehalte in uw bloed te meten.De saturatiemeter

Een saturatiemeter is ontwikkeld om snel en eenvoudig uw zuurstofsaturatie te meten. Saturatiemeters zijn tegenwoordig verkrijgbaar vanaf enkele tientjes en kan een goede toevoeging zijn als hulpmiddel voor ouderen.Desaturatie

Wanneer u moe of futloos bent dan zou u last kunnen hebben van een lage saturatie, ook wel desaturatie genoemd. Lees hier alles over de symptomen van desaturatie, hoe u dit kunt herkennen en wat u hier tegen kunt doen.