Hulpmiddelen voor ontspanning

Regelmatig ontspannen helpt u om een betere algemene gezondheid te krijgen, en te behouden. Ontspanning kan zijn door te ontspannen op de bank, in uw stoel of in bed, of door het uitoefenen van uw favoriete hobby. Stress is niet goed voor uw gezondheid, maar het tegenovergestelde, ontspanning is juist wel goed voor uw gezondheid.

Gezondheid ADL Hulpmiddelen Saturatiemeter Thermometer Bloeddrukmeter Corona Covid19 Blessure Beweging Sporten Stoelfiets Fietstrainer Diabetes

ADL hulpmiddelen voor uw dagelijkse ontspanning

Massagekussens

 

Een massagekussen kan u helpen om uw spieren tot rust te krijgen. Wanneer u ouder wordt dan kunnen uw spieren eerder overbelast raken. Massagekussens zijn verkrijgbaar in vele vormen en maten. Zo zijn er speciale kussen welke werken op batterijen, en geven hiermee een heerlijke massage voor uw rug of benen. 

 

Er zijn ook kussen welke u kunt verwarmen, zoals een kersenpitkussen. Door middel van deze warmte krijgen uw spieren, en dus ook uw lichaam veel ontspanning en rust. 

 

Tablethouder

Een tablethouder is een handig hulpmiddel, zodat u "handsfree" uw favoriete film- of serie kunt kijken op uw tablet. Deze houders zijn verkrijgbaar als tafelmodel, kussenmodel of met een ophangsysteem. Een tablethouder kunt u in veel gevallen ook gebruiken als een boekenstandaard.

 

Massage apparatuur

Om uw spieren en gewrichten te ontlasten zijn er diverse massage hulpmiddelen verkrijgbaar. Deze handige kneders geven u weer de energie die u zo hard nodig heeft. Massage apparatuur is vrijwel overal verkrijgbaar, en zijn vaak erg eenvoudig en handzaam in gebruik.

 

Loep of vergrootglas

Een loep of een vergrootglas kan u helpen om eenvoudiger uw favoriete hobby uit te voeren. Er zijn tegenwoordig veel loepen welke eenvoudig in gebruik zijn, zelfs met verlichting. Denk hierbij om een loep te gebruiken als hulpmiddel om eenvoudiger te kunnen lezen of te puzzelen.


Commentaren: 0