Hulpmiddelen voor het kammen van uw haren


Moeite met uw haren kammen?

Heeft u moeite met het kammen van uw haren? Wat voor velen een simpele dagelijkse handeling lijkt te zijn, kan voor mensen met een beperking of voor ouderen een enorme uitdaging zijn. Een tekort aan flexibiliteit, verminderde grip in uw handen of niet de juiste schouderbewegingen kunnen maken.

 

Een aantal ADL hulpmiddelen kunnen u helpen om weer moeiteloos en eenvoudig uw eigen haar te kammen of te borstelen. Het kammen van uw haren is een terugkerend deel van uw dagelijkse verzorging. Bekijk hier onze tips en hulpmiddelen voor het zelfstandig kammen van uw haren.

 

Kam met verlengd handvat

Met minder bereik in uw arm kan het lastig zijn om een kammende beweging te maken. Het hoofd is het hoogste deel van uw lichaam, en wanneer u minder bereik in uw armen heeft dan kunt u hier last van ondervinden.

 

Een kam met een verlengde steel kan hiervoor een geschikte oplossing zijn. Met een kam met een verlengde steel is mogelijk om zelfstandig uw haren te kammen wanneer u een beperkte arm- of schouderfunctie heeft.

 

Een verlengde haarkam is vaak op een ergonomische manier gebogen zodat u zo min mogelijk gebruik hoeft te maken van uw arm en zo min mogelijk draaiingen maakt met uw schouder. Door deze speciale vorm kunt u alle plekken van uw haar eenvoudig bereiken.

 

Een kam met een ergonomisch handvat heeft vaak een anti-slip handvat zodat u ook voldoende grip heeft tijdens het kammen. Kammen met verlengde handvatten zijn verkrijgbaar in diverse lengtes.

 

Hoe langer de steel, hoe minder u uw arm hoeft te bewegen. Een kam met een steel tot 30 centimeter is geschikt wanneer u in staat bent om zonder problemen met uw hand uw oor kunt aanraken. Een haarkam met een langere steel is voor u geschikt wanneer u uw hand niet hoger kunt reiken dan uw schouder.

 

Deze speciale haarkammen zijn verkrijgbaar bij de betere thuiszorgwinkels, en kosten vrijwel niks.

 


Borstel met verlengd handvat

Net als bij een kam zijn er ook speciale borstels met een verlengde steel.

 

Deze speciale haarborstels zijn ergonomisch uitgevoerd om belasting van uw arm, hand of schouder te verminderen.

 

Een borstel met een verlengd handvat is in veel gevallen uitgevoerd met een antislip handvat. Hiermee is het mogelijk om voldoende grip te behouden, ook wanneer de steel nat is. Erg handig, wanneer u de haarborstel wilt gebruiken in uw badkamer, of wanneer u natte haren wilt borstelen.

 

Ergonomisch gevormde kam met antislip handvat

Een kam of borstel met een verlengd handvat is naast de extra lengte ook ergonomisch gevormd. Door deze speciale vorm kunt u met een simpele beweging de vorm van uw hoofd volgen. Doordat deze ergonomische kammen een verdikt antislip handvat hebben, zijn ze ook goed te gebruik voor ouderen met een verminderde grip.


Commentaren: 0