Hulpmiddelen voor steunkousen


Zoekt u hulp om uw steunkousen aan te trekken? Er zijn diverse hulpmiddelen beschikbaar die het u veel gemakkelijker maken om een steunkous aan- of uit te trekken. Lees alles over deze handige hulpmiddelen in onderstaande blog.

Welke hulpmiddelen zijn geschikt voor steunkousen?

Het aan- en uittrekken van steunkousen of therapeutisch elastische kousen kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral wanneer u wat moeilijker ter been bent. Het aantrekken van elastische kousen is voor iedereen een zware en belastende bezigheid.

 

Daarom is het verstandig om altijd een aantrekhulpmiddel te gebruiken. Voor het aantrekken van steunkousen kunt u zonder hulpmiddel vrijwel niet uitvoeren, dit vergt enorm veel kracht. Naast de benodigde kracht is ook lenigheid van belang. Wanneer u moeite heeft met bukken, strekken of reiken, kunnen steunkousen vrijwel niet zelfstandig worden gedaan.

 

Uiteraard kunt u hulp vragen bij uw verzorgende, of gebruik maken van handige hulpmiddelen voor deze nogal lastige kousen. Naast het gemak zorgt een steunkous aantrekhulp middel voor meer zelfstandigheid en minder afhankelijkheid.

 

Er zijn verschillende categorieën middelen voor steunkousen. Aantrekhulp middelen die de weerstand verlagen van de kous op uw been en aantrekhulp middelen die de arm verlengen. Doordat een hulpmiddel uw arm kan verlengen, wordt bukken in veel gevallen overbodig.

Therapeutische kousen hebben vaak een lange levensduur, mits juist behandeld. Zorg bij het aan- en uittrekken van uw steunkousen ervoor dat u altijd speciale steunkoushandschoenen draagt. Dit zijn handschoenen welke zorgen voor extra grip tijdens het aan- en uittrekken, en geven de juiste bescherming. Dit zorgt voor een langere levensduur van uw kous.

 

 

Weerstand verlagende steunkous hulpmiddelen

Een weerstand verlagend hulpmiddel, is een hulpmiddel waarbij er minder kracht benodigd is. Een goed voorbeeld hiervan zijn de welbekende zeildoeken, bijvoorbeeld van EasySlide. Deze doeken zijn gemaakt van een zeer glad materiaal, voorzien van een speciale coating. Door het materiaal en de coating, wordt de wrijving verlaagd, waardoor de kous makkelijk over het been kan glijden.

 

 

Arm verlengende steunkous hulpmiddelen

Een warm verlengend hulpmiddel, is vaak een frame waar de kous overheen gerold kan worden. Door het frame kan het uiteinde worden vastgehouden, waardoor u de voet in de kous steekt. Door middel van het naar u toe halen van het frame, wordt de kous over het been getrokken. Sommige van deze aantrekhulpen zijn voorzien van speciale handvaten, wat extra comfort geeft.

 Commentaren: 0