Gezondheid Hulpmiddelen

Een goede gezondheid is voor ieder mens erg belangrijk. Helaas heeft u hier niet altijd invloed op. Wel kunt u uw best doen om zo gezond mogelijk te leven, door goede voeding en voldoende beweging. Wanneer bewegen moeilijk wordt, door bijvoorbeeld een blessure of slijtage in botten en gewrichten, kunt u wel wat hulp gebruiken. Gelukkig bestaan er tal van hulpmiddelen voor een goede gezondheid. Deze helpen niet alleen bij het sporten, maar zijn ook bedoeld om uw leven makkelijker te maken wanneer u andere problemen met uw gezondheid ervaart.

Gezondheid ADL Hulpmiddelen Saturatiemeter Thermometer Bloeddrukmeter Corona Covid19 Blessure Beweging Sporten Stoelfiets Fietstrainer Diabetes

Er zijn verschillende hulpmiddelen voor de gezondheid die uw lichaam gezond houden en problemen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een gymnastiekband, om zelf uw boven- en onderlichaam te trainen, of een rugkussen voor een betere zithouding.

 

Ook zijn er hulpmiddelen voor als u al problemen ervaart met uw gezondheid. Denk dan bijvoorbeeld aan een slimme pillendoos, die u helpt bij de inname en voorraad van uw medicijnen. Van matrasbeschermers tot thermometers: al deze hulpmiddelen maken het leven met gezondheidsproblemen net een stukje makkelijker.

 

Thermometers

Meten is weten! Wanneer u zich warm of grieperig voelt kunt u altijd het beste direct meten met een goed geijkte thermometer.  Het veelvuldig blijven controleren van uw temperatuur is slim, zo kunt u eerder ingrijpen wanneer u verhoging of juist een verlaagde lichaamstemperatuur heeft. Er zijn momenteel goede thermometers op de markt, die als hulpmiddel goed kunnen dienen.  

Welke oorthermometer is het beste? De keuze van een thermometer is persoonlijk. Wilt u de koorts van uw baby meten? Wilt u contactloos meten, of gaat uw voorkeur toch uit naar een oorthermometer? Er zijn hele fijne oorthermometers op de markt en zelfs voorhoofdthermometers  waarmee fysiek contact niet eens meer benodigd is. Hierdoor zijn deze thermometers erg geschikt voor het werken in de zorg, vooral tijdens het werken met een virus, zoals het corona virus.

 

Saturatiemeters

Een saturatiemeter, ook wel een zuurstofmeter of pulsemeter genoemd, meet het zuurstofgehalte in uw bloed. Wat is saturatie? De zuurstofsaturatie (SpO2) geeft het percentage hemoglobine (Hb) weer dat verzadigd is met uw bloed. Vooral rokers, mensen die lijden aan COPD of andere longziektes zoals covid19 gebruiken graag deze precieze pijnloze meter. De zuurstofsaturatie wordt gemeten door een ingebouwde sensor. De sensor bestaat uit 2 onderdelen die samenwerken om de meting uit te voeren: een infrarode lichtbron en een gevoelige fotosensor. Geheel pijnloos, snel en eenvoudig wordt uw zuurstofgehalte binnen enkele seconden gemeten met een saturatiemeter.

 

Bloeddrukmeters

Als u een bloeddrukmeter wilt aanschaffen wilt u natuurlijk wel de juiste en een goede bloeddrukmeter kopen. Er is niet specifiek één bloeddrukmeter altijd de beste bloeddrukmeter. Iedere bloeddrukmeter moet klinisch gevalideerd zijn, om een geldige meting te willen krijgen. Dit wil zeggen dat die meters de beste kwaliteits-bloeddrukmeters zijn, met dezelfde eisen die in de medische wereld worden gebruikt. Er zijn verschillende bloeddrukmeters op de markt, zo zijn er analoge, digitale polsbloeddrukmeters of digitale bovenarmloeddrukmeters. Het is net wat u het prettigst vindt. 

 

Medicijn hulpmiddelen

Wanneer u gebruik moet maken van medicijnen dan kan er soms verwarring ontstaan of u uw medicijnen wel ingenomen heeft, en op tijd. Gelukkig zijn er hiervoor een aantal geschikte hulpmiddelen die u kunnen helpen bij uw medicijn inname. Denk hierbij aan een handige pillendoos, waarbij u eenvoudig het overzicht bewaard en veilig afsluit. Wanneer u moeite heeft met de vervelende medicijnstrips, dan kan het openen van een verpakking eenvoudig met een zogenaamde blisterpen.

 

Stoelfietsen

Sporten is enorm belangrijk, eerlijk gezegd is bewegen al voldoende, echter is dit niet voor iedereen zomaar weggelegd. Wanneer u toch uw conditie op peil wilt blijven houden maar niet in staat bent om te sporten dan kunnen fietstrainers een goed alternatief zijn. Ze worden ook wel stoelfiets of telebike genoemd omdat u aan uw conditie en coördinatie kunt werken terwijl u bijvoorbeeld televisie kijkt.

 

Braces en Bandages

Heeft u een blessure opgelopen? Of heeft u net wat extra ondersteuning nodig van uw spieren of gewrichten? 

Een brace of een bandage is een perfect hulpmiddel om uw genezing te doen bevorderen, zowel bij het sporten als in het dagelijks leven. Ook wanneer u ouder wordt dan laten uw spieren en gewrichten u weleens in de steek. Een brace kan dan net genoeg ondersteuning geven om mobiel te blijven, en de pijn helpen verzachten. Het herstellen van een blessure gaat sneller met een juiste brace. Laat u zich altijd adviseren door een fysiotherapeut om een juiste brace te gebruiken.