ADL Hulpmiddelen - Blogs


BMI en overgewicht

Wanneer u een dieet volgt, bezig bent met sporten of aan het afvallen bent, heeft u vast en zeker wel eens gehoord van de term BMI. De Body Mass Index kunt u zelf uitrekenen met een BMI-check. Lees hier alles over BMI en overgewicht.Uw immuunsysteem versterken

Wanneer uw immuunsysteem op orde is dan bent u beter beschermd tegen virussen. Mocht u onverhoopt toch een virus te pakken krijgen dan helpt uw immuunsysteem u om dit virus te bestrijden.

 

Het afweersysteem is minder goed in staat om een virus te weren en de schade die ontstaat op te vangen. Door gezond te leven verbeterd u uw immuunsysteem en houdt u uw afweer op peil.Alles over saturatie

Saturatie is de gemeten zuurstof in uw bloed. Deze waarde kan voor mensen met luchtwegklachten zoals COPD, Corona of Astma van levensbelang zijn om in de gaten te houden. Lees hier alles over saturatie en hoe u dit zuurstofgehalte kunt meten.Wat is incontinentie?

 Ruim één miljoen ouderen hebben hier dagelijks mee te maken. Wanneer u minimaal twee keer per maand last heeft van ongewild urineverlies, wordt er gesproken over incontinentie bij ouderen. Wat is incontinentie precies?Wat is urine-incontinentie?

Urine-incontinentie komt bij zowel mannen als vrouwen voor, en kan voorkomen in licht tot zwaar urineverlies. Deze plasproblemen kunnen onderverdeeld worden in diverse soorten urine-incontinentie, welke uiteenlopende oorzaken hebben.

 

Lees hier alles over deze vervelende aandoening.Hoe kunt u langer zelfstandig blijven wonen?

Vrijwel iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Wanneer u te maken krijgt met een lichamelijke beperking kan het zelfstandig wonen vaak lastiger worden. Onder een lichamelijke beperking valt alles wat iemand belemmert in het dagelijkse leven. Bijvoorbeeld door een sportblessure of een operatie, maar ook door ouderdom.Hulpmiddelen voor leven met Reuma

In Nederland alleen al leven er bijna 2 miljoen mensen met reumatische klachten. Reuma is een verzamelnaam voor meer dan honderd chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren of pezen.  


De meeste vormen van reuma zijn behandelbaar maar niet te genezen, toch zijn er hulpmiddelen die u kunnen helpen om hiermee om te kunnen gaan.Wat is decubitus?

Decubitus is een beschadiging van de huid door druk. Dit ontstaat vaak door langdurige druk, op dezelfde plek. Decubitus komt vooral voor bij mensen die lang op bed liggen of in een rolstoel zitten, en moeilijk zelf van houding kunnen veranderen.

 

Door deze langdurige druk, wordt de huid en het onderliggende weefsel beschadigd. Wat is een tenniselleboog?

Een tenniselleboog of een tennisarm is een blessure en kan vaak langdurig aanhouden. De pijn die u ondervindt aan de buitenkant van uw elleboog kan doorstralen naar uw onderarm, pols en hand. Hoe herkent u een tenniselleboog en wat is hiertegen te doen?Vermoeid wakker worden?

Word u wel eens vermoeid wakker? Moe wakker worden kan diverse oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken voor vermoeidheid bij het opstaan is een ongezonde levensstijl en slechte slaapgewoonten. Wat kunt u zelf doen om fit wakker te worden?Parkinson, een complexe ziekte

Parkinson is een enorm ingewikkelde ziekte die ontstaat in de hersenen, en is voor iedereen anders. Het treft mannen en vrouwen, jong en oud. Ieder van hen heeft zijn of haar eigen Parkinson.